Baza tortului va determina dimensiunea mesei pe care va trebui asezat acesta. O masa imensa si rotunda va face si cel mai impresionant tort sa arate mic. Asigura-te ca masa este zdravana, pe roti sau suficient de usoara pentru a fi carata de doi chelneri. Nu uita ca si masa pentru tort trebuie decorata, dar ai grija ca decoratiunile sa nu deterioreze tortul. Poti pune bucati de tul sau lumanarele pentru a face masa mai eleganta.
Daca tii la aspect si in ceea ce priveste taierea tortul trebuie sa stii ca acesta poate fi taiat in forma rotunda, patrata, ovala, hexagonala, de inima sau de floare.
Tortul de nunta trebuie taiat inainte de servirea desertului si e bine sa fie semnalat printr-o melodie aparte.
Mirele trebuie sa-si puna mana dreapta peste mana miresei si impreuna sa taie etajul de la baza tortului cu ajutorul unui cutit de argint de care este legata o panglica. Nu e gresit sa taiati simbolic din fiecare etaj al tortului. Mirii impart prima felie de tort ca un simbol al faptului ca de acum vor imparti totul unul altuia. Mirele ii da intai miresei sa guste, apoi mireasa isi serveste mirele cu o bucatica de tort.
Un alt gest de afectiune este ca mireasa sa ofere socrilor sa guste din prima felie de tort, iar sotul sa faca la fel cu parintii miresei. Restul tortului va fi taiat de un chelner al restaurantului.
Cutitul pentru taierea tortului trebuie sa fie subtire si bine ascutit. Daca de cutit se prind urme de tort, acesta trebuie sa fie introdus in apa calda sau sters cu un servetel umed dupa taierea fiecarei bucati in parte.
Oricat de amuzant ar fi pentru copii nu incepeti sa va mazgaliti cu tort pe fete si in nici intr-un caz nu aruncati cu tort in invitati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu